Hout inspireert ons

Hout inspireert ons

Hout inspireert ons

Hout is gewoon mooi, simpelweg mooi. We zijn helemaal in de wolken als er een nieuwe lading houten speelgoed geleverd wordt met mooie nerven, enkel en alleen gemaakt door de natuur in plaats van de chemische processen die gebruikt worden om andere materialen te produceren.

Er zijn geen twee stukken hout identiek en dat is net de charme ervan. Houten speelgoed is altijd beter dan plastic en hier haal ik enkele redenen aan waarom dat nu net is.

Hout is een natuurlijk materiaal. Het ruikt lekker, het smaakt goed en het is veilig voor elke leeftijd om ermee te spelen. Droog hout heeft een oppervlak waarop bacteriën niet kunnen groeien en is veilig als bijtspeelgoed. Om houten speelgoed te poetsen, kuis het simpelweg af met een vochtig doekje en droog nadien. Het is niet nodig om het in water onder te dompelen of desinfectiemiddelen te gebruiken.

Hout is uniek en geen twee oppervlakken zijn exact hetzelfde. Elk houten stuk heeft zijn eigen verhaal en draagt unieke markeringen. Deze markeringen zijn geen foutjes maar net een teken van zijn kwaliteit.

 

Hout is ecologisch. Hout is een natuurlijk materiaal en kan opnieuw gerecycleerd worden in de natuur zonder schade aan onze planeet toe te dragen.

 

Hout is duurzaam. Houten speelgoed kan generaties lang mee gaan. Het hout verweerd met de tijd en vertelt zijn verhaal. Denk aan familiegeneraties die opgroeien met dezelfde favoriete sets houten speelgoed. De sentimentele waarde is onbetaalbaar.

 

Hout voelt warm en goed aan in je hand. Het oppervlak is ideaal om te gebruiken in zintuigelijke activiteiten. Muziekinstrumenten uit hout hebben een warm en mooi geluid. Hout ziet er mooi uit, met en zonder kleur, dus het is helemaal aan jou om te beslissen waar je voorkeur naar uit gaat. Natuurlijke houtskleur kalmeert en gekleurd hout is er om energie op te wekken. We werken enkel met merken die hout verven met non toxische, watergedragen verf.

 

Hout herinnert er ons aan dat er schoonheid is in de imperfectie.

En er is voor elke leeftijd wat wils!

Ontdek deze fijne merken met een mooi gamma aan houten speelgoed: