Ik ga op reis en ik neem mee...

Ik ga op reis en ik neem mee...

Eindelijk, het kan weer! Wij staan alvast te popelen om te kunnen vertrekken. Check onze reistips en dan hebben jij en kids dit jaar gegarandeerd de allerleukste reis!

Lees verder

Open Ended Play: Triclimb, door Femke Dam

Open ended play, makkelijk uitgelegd spelen zonder eind of regels. Het stimuleert de fantasie en daagt uit om andere keuzes te maken. Niks is goed of fout. Er zijn geen regels en er is geen specifiek doel. In deze blogreeks deel ik speelgoed waarmee je op deze manier kunt spelen. Deze keer: het klimrek van Triclimb

Lees verder
#invitationtoplay met zeedieren

#invitationtoplay met zeedieren

Een tray, wat sensorische materialen en diertjes en je bent al een heel eind. Zet een leuke #invitationtoplay op, oefen op fijne motoriek, herkenning van de figuurtjes, kleuren, materialen en vormen of laat ze gewoon in hun vrij spel.

Lees verder
Vijf weken overleven met een kleuter in huis, de tips van juf Charlotte

Vijf weken overleven met een kleuter in huis, de tips van juf Charlotte

Vijf weken binnen met een kleuter: wat nu?

Wie kan, moet z’n kindjes thuishouden en dat voor lange tijd: een vooruitzicht waarbij sommige ouders misschien wat in paniek slaan. Charlotte is zelf 15 jaar kleuterjuf bij de jongste kleuters en mama van een driejarig meisje, Elle. Met onderstaande tips gaat ze de uitdaging aan.

Lees verder
houten ijskar leukste speelgoed driejarige

Het leukste speelgoed voor een 3-jarige

'Mijn zoon of dochter is jarig. Wat raden jullie aan?' Een vraag die ik heel vaak op allerlei kanalen zie voorbijkomen. 

Vandaar deze serie: het leukste speelgoed voor …  

Laten we vandaag de driejarige in de kijker zetten. Na de terrible two, komt de threenager in beeld. Even koppig en eigenwijs, maar toch stilletjesaan iets vatbaarder voor rede, houdt heel veel van rollenspel, verhalen verzinnen, mama en papa imiteren, constructies bouwen en ook al in voor een leuke puzzel of spel.

Lees verder

x