Over Ons

Mijn naam is Lynn, een thirty-something juriste én mama van twee kapoenen, June (2013) en Vic (2016). Ik hou van snuisteren op het internet, op zoek gaan naar leuke, duurzame en unieke spullen. Al enkele jaren speel ik met het idee om van mijn passie mijn beroep te maken. 

The Mini Story is een online shop die ontstaan is uit die zoektocht naar uniek ‘open ended play’- speelgoed. De focus van de shop ligt op speelgoed dat vrij spel, creativiteit en verbeelding stimuleert, waarbij kinderen de vrijheid hebben om de eindeloze mogelijkheden te ontdekken. In ons aanbod willen we enkel speelgoed aanbieden dat zorgvuldig geselecteerd werd specifiek omwille van de capaciteit om nieuwsgierigheid en plezier te prikkelen. 

Open ended speelgoed is speelgoed waarmee op verschillende manieren gespeeld kan worden, afhankelijk van de stemming, de dag, de verbeelding en de wens. Kinderen kunnen hun eigen interesses en fascinaties volgen, eigen persoonlijke ervaringen uitbeelden op een creatieve manier zonder beperkingen. Denk aan bouwblokken, magnetische blokken, verkleedkleding, knutselspullen, figuren, en veel meer.

Geen schreeuwerige, op batterij werkende, plastic rommel waarbij de verwondering beperkt is tot de eerste 20 minuten na het openen van de doos (of erger, waarbij de interesse beperkt blijft tot de doos - been there, done that) en daarna ergens onderaan in een stoffige kast teruggevonden kan worden.

Een wijze vrouw zei ooit: “We should have busy children, not busy toys!” (Magna Gerber, RIE approach), en wat ons betreft klopt dat als een bus! 

En laat ik nu mijn vondsten in deze zoektocht met jullie kunnen delen. 

Happy Shopping!

Lynn 

x