Cadeautjes stress?  Onze tips op een rijtje

Cadeautjes stress? Onze tips op een rijtje

Cadeautjes stress? Onze tips op een rijtje

Wow zeg, Het jaar is weer voorbij gevlogen. December staat voor de deur en wie december zegt denkt natuurlijk direct aan cadeautjes en de bijbehorende cadeautjes stress.

Wat koop je voor je kind? Wat sluit aan bij hun interesses en mogelijkheden?

Geen zorgen : we maken het graag makkelijk voor je en zetten onze tips nog even op een rijtje.

We beginnen deze blogpost graag met een sidenote: speelgoed opdelen per leeftijd is geen simpele taak. Elk kind is namelijk uniek en volgt zijn eigen ontwikkelingspatroon. Als ouder ken je je kind het beste, dus we zijn er van overtuigd dat jij zo de beste keuze op maat van je kind kan maken.

Peuters 1 tot 2 jaar

Peuters (1 tot 2 jaar) worden aangetrokken tot felle kleuren. In het begin kies je best voor speelgoed uit grote stukken. Kleine kinderen kunnen namelijk nog niet zo goed grijpen. Ze zullen speelgoed dan ook vooral manipuleren en exploreren.

Vanaf hun tweede verjaardag zie je duidelijk dat je kind fijnere bewegingen kan maken. Je kan dit spel verder stimuleren door uitdagen speelgoed aan te bieden. Kleine kinderen genieten zichtbaar van een reactie op hun actie. Dit daagt hen uit om handelingen te herhalen en zo bewegingen in te oefenen. Je zal zien dat ze vanaf 2 jaar beginnen spelen met een doel. Vb roeren in potjes, poppen troosten,..

Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht

Kleuters 2 tot 4 jaar

Kleuters (2-4 jaar) zijn constant op ontdekkingstocht. Ze leren tellen, kleuren herkennen, bouwen,...

Je zal merken je kleuter enorm kunnen genieten van imiteren en rollenspel. Een kleuter verwerkt zo de indrukken van de dag. Door imiteren van dagelijkse handelingen zoals koken, voor je pop zorgen en kuisen krijgen ze meer grip op de wereld rond hun.

Hun motoriek gaan nu ook zienderogen vooruit. Daag hen uit door te bouwen, tekenen, fietsen, puzzelen,...

Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht

Kleuters 4-5 jaar

Bij 4-5 jarigen staat het fantasiespel staat op de voorgrond. Kies daarom vooral speelgoed wat hierop aansluit. Denk bijvoorbeeld aan poppen, poppenhuizen, dino’s, auto’s, verkleedkledij,... Kinderen worden steeds creatiever en genieten echt van iets te maken: knutselen, tekenen, knippen, bouwen.

Je merkt dat kinderen willen leren en experimenteren. Daag hun dan ook uit met educatief speelgoed, smart games en leuke boeken.

Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht

Kinderen vanaf 6 jaar

Nu je kind naar school gaat leert hij of zij lezen, rekenen en schrijven. Leuk en speels educatief speelgoed kan helpen bij het ontwikkelen van die nieuwe vaardigheden. Kinderen vanaf 6 zijn leergierig. Ze willen weten hoe de wereld werkt en gaan elke dag uit op onderzoek.

Tijdens deze fase ontwikkelen kinderen hun ruimtelijk inzicht en kunnen ze veel plezier halen aan richtlijnen opvolgen en planmatig denken.

Maar vergeet zeker niet je kind thuis de kans te geven om vrij en groots te spelen: kastelen bouwen, wobbelen, verkleden,.. alles is goed om hun fantasie verder te laten ontplooien.

Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht

x