houten ijskar leukste speelgoed driejarige

Het leukste speelgoed voor een 3-jarige

Het leukste speelgoed voor een 3-jarige

'Mijn zoon of dochter is jarig. Welk cadeautje moet ik kopen?' Een vraag die ik heel vaak op allerlei kanalen zie voorbijkomen. 

Vandaar deze serie: het leukste speelgoed voor …  

Laten we vandaag de driejarige in de kijker zetten. Na de terrible two, komt de threenager in beeld. Even koppig en eigenwijs, maar toch stilletjesaan iets vatbaarder voor rede, houdt heel veel van rollenspel, verhalen verzinnen, mama en papa imiteren, constructies bouwen en is ook al in voor een leuke puzzel of spel.

Onze aanraders:

  1. Hape Quadrilla knikkerbaan

 

Nog een beetje hulp van mama of papa is vereist, of samen met oudere broer of zus, maar zet de onderdelen los in een mand waar hij bij kan, en gegarandeerd dat hij zelf constructies zal beginnen bouwen. Heel fijn educatief speelgoed, met oorzaak-gevolg relatie.

 

  1. Bilibo

 

Bilibo mag zeker niet ontbreken in het lijstje van de driejarige. Hij heeft zoveel mogelijkheden, in de zomer, winter, binnen en buiten. Gebruik hem op het strand of in de sneeuw, als draaitol, of als stoeltje, als trommel, tunnel voor je treinen of bedje voor je poppen.

 

  1. Crayonrocks

 

Voor de iets creatievere driejarigen zijn de sojawaskrijtjes van Crayonrocks een schot in de roos. In een klein zakje zitten 8 of 16 krijtjes, handig voor onderweg, en je kan er de mooiste kunstwerken mee maken!

 

  1. Minidieren van CollectA of Holztiger

 

 

Een speelwereld om verhalen te verzinnen, begin je bij CollectA of, als je liever de houten variant in huis haalt, Holztiger. Stuk voor stuk prachtige dieren en onmisbaar in je collectie.

 

  1. Tender Leaf Life on Mars Set

 

Ook deze Tender Leaf Life on Mars set zal op veel enthousiasme kunnen rekenen. Raketten, maanwagentjes en een echt ruimtestation. Helemaal voor de kleine astronautenfans.

 

  1. Hape houten hijskraan

 

Moet je van jouw driejarige ook halt houden bij elke bouwwerf die je passeert? Heel herkenbaar. Breng de bouwwerf naar je thuis en laat hem of haar volop genieten met deze houten hijskraan van Hape.

 

4. Hape Pallina

Een spelletje mag niet ontbreken. Deze klassieker lukt ook al voor jouw driejarige. Kan je een stok eruit halen zonder dat 1 van de ballen valt? Klaar voor een extra dosis spanning? Er zijn verschillende niveau's, dus naargelang je kindje groter wordt kan je wat meer uitdaging toevoegen. 

 

  1. Good-old klassiek Rollenspel

 

 

Teveel om op te sommen, maar mijn kinderen waren en zijn nog steeds dol op alles wat het houten keukentje betreft. De houten broodrooster, houten koffiezetapparaat, theeset, groenten- en fruitassortimenten, de keukenrobot, en ga zo maar door. Hiermee kan je nooit mis gaan !

 

  1. Playmags en Tegu

 

De magnetische tegels van Playmags zijn zeker en vast een hit bij je driejarige. Bouw heuse kastelen na, huizen of kleinere stallen voor de boerderijdieren. De verbeelding kan niet op.

 

Onder dezelfde magnetisch bouwen rubriek vallen onze mooie magnetische, houten Tegu-blokken. De creaties dat je driejarige hiermee kan maken zijn eindeloos. Gooi ze in een zakje en neem ze mee voor onderweg. In de auto, op restaurant, in het vliegtuig, bij oma en opa. Altijd iets bij de hand voor een kleine afleiding.

 

  1. Tender Leaf ijskar

 

Eigenlijk ook onder de categorie rollenspel, maar zo tof dat hij toch een apart plekje verdient. De prachtige houten ijskar van Tender Leaf. Iemand zin in een ijsje? Zonder schreeuwerig muziekje? Dat mag je kleintje er zelf bij verzinnen. Goed voor een heleboel speelplezier, met alle verschillende mogelijkheden dat dit karretje te bieden heeft!

x