Inspiratie voor eindeloos herfstplezier

Inspiratie voor eindeloos herfstplezier

De herfst is weer in het land, absoluut één van onze favoriete seizoenen. Buiten vind je zo veel inspiratie en binnen (her)ontdekken we heel wat leuke activiteiten en gezelligheid! Alles begint natuurlijk met een échte herfstwandeling in het bos.

De herfst is weer in het land, absoluut één van onze favoriete seizoenen. Buiten vind je zo veel inspiratie en binnen (her)ontdekken we heel wat leuke activiteiten en gezelligheid!

Alles begint natuurlijk met een échte herfstwandeling in het bos. Ga op zoek naar:

  • Kastanjes
  • Eikels
  • Takjes
  • Zo veel mogelijk verschillende herfstbladeren

Misschien spot je wel één van de vele bosdieren. Wist je dat, van alle bosdieren, je het meest kans hebt om een eekhoorntje tegen te komen?

Laat thuis al je vondsten drogen en ga er mee aan de slag voor de leukste knutselwerkjes:

        • Eikelmannetjes
        • Kastanjespinnen
        • Een herfstkrans
        • Bladstempelen

Combineer met pompons, chenilledraad, strijkkralen of ander knutselmateriaal.

Tot 5 jaar knutsel je samen en laat je de kinderen meehelpen met specifieke opdrachten. Oudere kinderen kunnen zelfstandig aan de slag. Tot 7 jaar geef je een duidelijke opdracht, vanaf 7 jaar kun je de creativiteit helemaal loslaten en kunnen de meeste kinderen zelf iets leuk bedenken met het aangeboden herfstmateriaal. Wat inspiratie of leuke voorbeelden komen natuurlijk altijd van pas!

Ook zonder herfstmateriaal kan je natuurlijk creatief aan de slag. Wat dacht je van leuke knutselwerkjes met playmais of één van onze knutselsets.

De herfst staat natuurlijk ook synoniem voor herfstweer. Gelukkig zijn er ook héél wat leuke binnenactiviteiten. Transformeer je speelhoek in een heuse herfstscène en laat je kinderen hun fantasie uitleven. Welke avonturen brengen ze tot leven?

Laat je kinderen zelf hun verhaal ontdekken, of maak een “invitation-to-play”. Alvast erg leuk voor verhalen in herfstthema zijn de verschillende sets van Grapat:

Tot slot is er natuurlijk niets leuker op een regenachtige dag dan een gezelschapsspel met het hele gezin. Wat dacht je van het leuke spel "Sneaky, Snacky Squirrel"? De winter komt eraan en deze eekhoorns hebben honger. Help ze voedsel te zoeken door je boomstam te vullen met lekkere eikels voordat een andere stiekeme eekhoorn er één van je steelt!

Of ben je helemaal fan van de klassiekers? Dan kan je natuurlijk niet zonder het coöperatieve spel "Boomgaard", waar je allemaal samen de raaf te slim af probeert te zijn.

Ideeën genoeg voor héél wat herfstplezier! 🍂


Blog posts

  • Magnetische blokken zijn leuk!

    , door Lynn De Pauw Magnetische blokken zijn leuk!

    Lees meer 

  • Speeltips van 0 tot 2 jaar

    , door Lynn De Pauw Speeltips van 0 tot 2 jaar

    Lees meer 

  • 3 Halloween Knutseltips voor Kleuters

    , door Lynn De Pauw 3 Halloween Knutseltips voor Kleuters

    Lees meer 

© 2024 The Mini Story

    Login

    Wachtwoord vergeten?

    Heb je nog geen account?
    Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.