Open-einde speelgoed-lovers, opgelet, hier is Grapat!

Open-einde speelgoed-lovers, opgelet, hier is Grapat!

Open-einde speelgoed-lovers, opgelet, hier is Grapat!

Wij zijn zo ongelooflijk enthousiast te mogen vertellen dat wij verdeler zijn geworden van Grapat. Vanwaar komt dat enthousiasme nu? Wel, dat willen we je even vertellen, dan kan je, als liefhebber van houten, open einde speelgoed, net zo enthousiast worden als wij! 

Grapat, een Spaans familiebedrijfje, opgericht door Casiana en Jordi, vervaardigt de mooiste houten, losse elementen die gemaakt zijn om de nieuwsgierigheid op te wekken, fijne motoriek te bevorderen en vooral urenlang en met veel fantasie te kunnen spelen. 

Hun zoektocht naar de leukste elementen om die nieuwsgierigheid en fantasie te kunnen prikkelen is geresulteerd in een fantastische en uitgebreide collectie van Nins, ringen en munten of schijven. Deze eenvoudige en kleurrijke stukken kunnen gebruikt worden in zoveel verschillende spelopties: tellen, aftrekken, sorteren, kleur herkennen, stapelen, bouwen. 

De elementen hebben geen handleiding of gebruiksaanwijzing. Het is dus echt de bedoeling dat je er creatief mee omgaat. Het moedigt kinderen aan om vrij te spelen, te ontdekken en te experimenteren. Open einde speelgoed in zijn puurste eenvoud.

Veel van de sets zijn al geschikt voor heel jonge kinderen. Speelgoed dat met je kleintje mee kan groeien, educatieve elementen biedt én een open einde heeft? What's not to love?

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Grapat is volledig met de hand gemaakt en geverfd (elk afzonderlijk stuk, jawel!) en gebruikt duurzaam beuken- of berkenhout en niet-giftige verf en afwerkingen om kleuren te verkrijgen die vaak in de natuur voorkomen. De afwerkingen zijn gemaakt met plantaardige wassen en oliën, die de eerste paar dagen een heerlijk aroma hebben. 

Een extra plus, Grapat is enorm toegewijd aan het beschermen van het milieu en hun speelgoed is dan ook verpakt in 100% plasticvrije verpakkingen. Driewerf hoera!

Leer de maanden van het jaar of dagen van de week met hun kalenders, leer sorteren en tellen met hun mooie Nins, verzamel en verberg schatten in hun bakjes en kommetjes of maak de allermooiste Mandala's!

Misschien nog een belangrijk weetje: Grapat is een heel klein familiebedrijf met een langzaam productieproces. De grondstoffen, de kleurstoffen en de werkomstandigheden van iedereen die bij het productieproces betrokken is, zijn voor hen van het grootste belang. Hou daarmee rekening als je merkt dat bepaalde producten niet op voorraad zijn. 

 

x