Creatief knutselen met emoties

Creatief knutselen met emoties

Creatief knutselen met emoties

Jullie hebben vast wat kurken in huis, je kan er zo veel leuke dingen mee doen. Wij gaan aan de slag met kurken en de Creall basic color world colors set. Deze set bevat 6 bussen verf in verschillende huidtinten. Het wordt pas echt leuk om je eigen huidskleur te maken door kleuren te mengen. Bovendien bestaat deze verf voor 98% uit natuurlijke grondstoffen. Zo kan je zeker veilig aan de slag.

Deze activiteit is perfect om je kind spelenderwijs kennis te laten maken met zichzelf en anderen. We combineren met de sensorische stenen met emoties van Yellow Door als inspiratie.

Wat heb je nodig :

  • De creall basic color world colors set
  • Kurken
  • papier
  • zwarte en witte stift
  • De Yellow door emotie stenen

Maak je eigen palletje met huidskleuren. Je kan de kleuren rechtstreeks uit de pot gebruiken of meng ze door mekaar om je eigen kleuren en die van je vrienden en familie te creëren. Druk met de kurk in de verf en stempel zo verschillende rondjes in verschillende tinten op je blad. Hou je niet van de structuur ? Dan kan je er even over gaan met je vinger.


Als de cirkels droog zijn, kan je er allemaal gezichtjes op tekenen. Om ons te inspireren haalden we er de emotie stenen van Yellow door bij. Deze mooie stenen helpen kinderen gevoelens te herkennen, begrijpen en verwoorden. Deze set sensorische stenen is gegraveerd met verschillende gezichten die 12 veel voorkomende emoties laten zien: blij, verdrietig, boos, bang, bezorgd, verrast, verward, verveeld, kalm, trots, verlegen en beschaamd. Ze zijn dan ook perfect ter inspiratie om verschillende gezichtjes te tekenen. 


Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht

Zo, hopelijk hebben jullie nu super veel zin om zelf aan de slag te gaan! Hebben jullie nog leuke ideën?

x