Uitgelicht: spelen met het lichtpaneel

Uitgelicht: spelen met het lichtpaneel

Uitgelicht: spelen met het lichtpaneel

Vandaag werpen we letterlijk een licht op het spelen met lichtpanelen. Het perfecte speelgoed bij donkere en natte dagen. De LED licht panelen van Tickit zijn super veelzijdig en de perfecte uitnodiging voor creatief en educatief spel. Door te spelen op het licht krijgt alledaags spel een hele nieuwe dimensie. Het helpt kinderen om letterlijk de dingen in een ander licht te zien.

De lichtpanelen hebben 3 verschillende lichtniveaus zodat je kind ongestoord kleuren, vormen en materialen eigenschappen kunnen ontdekken. Soms is een materiaal doorzichtig en laat het licht door en de andere keer niet.

Er zijn zoveel spelmogelijkheden: tekeningen overtrekken, vrij exploreren met materialen, de eerste stappen zetten in rekenen, mozaïek leggen,... De mogelijkheden zijn eindeloos. We zetten er alvast 3 op een rijtje.


1. Spelen op het paneel met transparante vormen

Vaak heeft je kind niet meer nodig dan het paneel en enkele transparante vormen. Laat je kinderen vrij experimenteren. Je zal zien dat ze spontaan tekeningen maken, praten over kleur en vorm en veel plezier halen uit sorteren op kleur.

Wil je je kind graag een extra spelimpuls geven? Teken dan enkele vormen op papier en laat je kind ze opvullen of traceren met de gekleurde chips.


Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht

2. Winterwonderland

Voor deze spelsuggestie zet je best de transparante bak over je lichtpaneel. Hij past er perfect over.

We vulden de bak met suiker, sneeuwvolkjes, pompoms en allerlei leuke blauwe transparante vormen. Door het werken in een kleurenpallet zet je op een simpele manier al snel een winterse sfeer.

Extra leuk : voeg er als differentiatie ook een penseel aan toe. Je kind kan zo tekeningen maken en hun fijne motoriek verder ontwikkelen.


Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht

3. Kleuren sorteren

We vulden onze bak met allerlei transparante blokken en waterparels. De sensorische blokken van Tickit vormen perfecte doorschijnende kommetjes om de waterparels in te sorteren.

Dit ziet er niet alleen heel vrolijk uit, door de verschillende structuren is dit een feest voor de zintuigen.

 

Zo, hopelijk hebben jullie nu super veel zin om zelf aan de slag te gaan! Hebben jullie nog leuke ideën?

x